Claudie Pierröd - stövlar - läder och mocka - - - Storlek 40 - Autentic försäljning

Claudie Pierröd - stövlar - läder och mocka - - - Storlek 40 - Autentic  försäljning

Publicerad 2014-09-15 01:02

Claudie Pierröd - stövlar - läder och mocka - - - Storlek 40 - Autentic  försäljning

Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar. Det skriver Daniel Poohl. (Foto: Hampus Andersson/Expo)

Sverigedemokraterna är valets stora vinnare. Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom partiets framgångar.

Nu går vi mot månader av eftervalsanalys. Även om vi inte vet allt om hur väljarna resonerat, så går det ändå att dra några slutsatser. SVT:s vallokalsundersökning ger ledtrådar, även om den i Sverigedemokraternas fall återigen visade ett mindre stöd än det slutgiltiga valresultatet.

CLARKS Orlando Kiely DEN DILLY bspringaaa LEADER PUMP BOOTE US Storlek 6M,Nike Roshe Two Flystick 2 mans livsstilskor nyA svarta orange gröna storLEK 10.5,

Utöver det tycks partiet alltså ha gjort en stark valrörelse. De har lockat nya väljare, trots skandaler (eller kanske tack vare) och förstås kunnat rida på Reinfeldts tal om att öppna våra hjärtan. Utspelet satte frågan om kostnader för flyktinginvandringen på agendan och partiet har lyckats kapitalisera på det.

Men en valrörelse avgörs inte bara de sista veckorna. Enligt vallokalsundersökningen var Sverigedemokraternas väljare de som i minst grad bestämde sig sista veckan. Sverigedemokraterna har burits fram till sin position som vågmästare av väljare som funnit partiet under de senaste två åren. Partiet fick sitt stora genombrott under några månader då det stod i centrum för flera stora mediehändelser.

Sexiga Sandaler Studerad Plattform Heel Ankle stövlar 15 från 36 till 44 Vit Zip Glamour,Nya kvinnor Mode sommar Peep Toe Ankle Strap High klackar Platform Sandaler,Skor FRAU kvinna NAVY 41Y1 -NA,

Det var också då som debatten om Tintin på biblioteken blossade upp, följt av förvirrade historier om förbud mot pepparkaksgubbar i luciatågen. Det var händelser som byggde på extremhögerns berättelse om ett Sverige på väg mot kulturell upplösning och som gjorde Sverigedemokraterna till ett alternativ för de som kände sin position hotad av minoriteternas krav.

Sverigedemokraterna har vuxit för att de kanaliserar rasismen och intoleransen i det svenska samhället. Vi vet sedan tidigare att Sverigedemokraternas väljare sticker ut som negativt inställda till ett mångkulturellt samhälle och till invandring. Vallokalsundersökningen visar att partiet får usla betyg av väljarna i alla frågor utom just invandringen, där 17 procent av väljarna tycker att partiet har bäst politik.

Men partiets framgångar betyder inte nödvändigtvis att rasismen har ökat, bara att fler som redan tycker som SD i frågor som rör invandring och det mångkulturella Sverige har blivit övertygade om att dessa frågor är avgörande för landets framtid. Och att Jimmie Åkesson, trots skandaler är deras enda räddning. För det tycks handla mycket om Åkesson. Enligt vallokalsundersökningen är han den partiledare, bortsett från Gudrun Schyman, som i störst grad hade särskild betydelse för väljarnas val av parti.

Moa mästare på konst kvinnor skor glider på Casual Art.m409 m08b,Nike Air Max 1 Ultra Moire Summit vit Racer blå -vit 704995 -100 SZ 5.5,Aquatalia av Marvin K HEEL LOAFERS BLAK LEADER CHUNKY HEEL GÖR I ITALIEN 10,VAN DAL FILBY KVINNOR OCH LYCKA PATENT SLIP PÅ SMART FORMELL KASSUELL DOMSTOL,

Sverigedemokraterna är ett parti för många där den politiska hopplösheten breder ut sig. Periferins parti. Sverigedemokraterna vinner röster på platser där få känner att andra partier talar för dem, om deras problem. I en tid då ideologin många gånger får stå tillbaka för kortsiktiga och riskminimerade väljarvinster kan SD kliva fram och erbjuda ett alternativ. Så fogas hopplösheten in i en rasistisk och populistisk matris. Svenskarna mot invandrarna. Folket mot eliten. Centrum mot periferi. Hjälp flyktingarna på plats, ta dem inte hit.

Framgången för Sverigedemokraterna är monumental. Partiet tar enligt SVT:s vallokalsundersökning väljare från samtliga riksdagspartier. Flest väljare tar partiet från Moderaterna, en trend vi sett under mandatperioden. Och framför allt är partiet nu rikstäckande på allvar. Sverigedemokraterna gör rejäla inbrytningar i områden där partiet tidigare varit svaga.

CANDELA bspringaaat läder stuvat långa stövlar 8.5 473 EUC,Pikolenos Zaragoza läder Casual Zip -Up Ankle kvinnor stövlar,Skor tillverkar essäi mattone kvinna naturligt läder 16140fo -ma,Nike Air Force 1 HI LX LTHR Storlek UK 5 EU 38.5 BQ7925 -800,

Partiet är fortfarande i första hand ett parti för män. Sverigedemokraterna tycks ha fått ett ökat stöd bland kvinnor, men ökningen är inte lika stor som bland de manliga väljarna. Partiet har dessutom svårt att vinna lika stort stöd i kommunerna som i riksdagsvalen.

I många kommuner får partiet betydligt mindre stöd i valet till kommunfullmäktige jämfört med riksdagsvalet, vilket kan tolkas som ett tecken på att partiet fortfarande lider av en svag organisation med dålig lokal förankring. Det är inte dörrknackning och stark lokal närvaro som ligger bakom partiets framgångar, utan istället reklamkampanjer och partiets roll i rikspolitiken.

Colmar skor kvinnor Azzurro mocka, textiltraviskorer - 055,Glow in the Dark ny balans springa Disney 2015 skor kvinnor Storlek 8.5 Tingeling,

Nike Woherrar Air Max 97 SE Particle Beige Metallic röd Bronze Storlek 7.5 BRAND ny,

Nationalistiskt och social­konservativt riksdagsparti, bildat 1988. SD grundades av veteraner inom svensk nazism och fascism och har lyckats göra sig till den svenska radikalnationalismens breda, pragmatiska alternativ.

Läs mer

Nike Vandal High Supreme QS University röd Metallic silver Storlek 14 AH8652 600,

Kallar polisens brev och telefonsamtal för "psykiska trakasserier".

På onsdagen besökte den italienska inrikesministern Matteo Salvini Polen för att träffa regeringspartiet.

Analys

Förhandlingarna borde handla om hur viktig vi tycker att vår demokrati är.

SD:s internutredning har kommit fram till att inga åtgärder behövs mot politikern.

Tidigare ledare för högerextrema All-polsk ungdom, en systerorganisation till svenska Nordisk ungdom, är ny minister i Polen.

USA:s president Donald Trump har anammat högerextrem retorik och genomfört en politik som tidigare framför allt drivits av de radikala utkanterna.

FENDI SANDALS, guld Färg, storLEK 41 (11), AUTHENTISK,

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö intervjuas i Aftonbladet Tv.

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica. 

nyA Sz 36 6 Jodie Ajax läder Booslips bspringaaa,

Brooks Transcend 5 kvinnor Premium springaning skor Gym Tränare,

Nazistveteranen frias från åtalet om att vid en demonstration gjort en Hitlerhälsning.

En 40-årig berusad kvinna tog sig in på område för ensamkommande ungdomar och skrek "sieg heil" och rasistiska tillmälen.

Analys

Terroristen bakom dådet i Strasbourg följer en tydlig trend. De flesta jihadister kom inte i och med den så kallade flyktingkrisen. De är uppvuxna och formade i Europa.

Ur tidskriften Expo

I spåren av extremhögerns framgångar upplever alltfler en ökad vardagsrasism.

En förstklassig kvinna i läderskor.Konny 2617,
Nike Air Huarache springa Prm Txt kvinnor Style Aa0523 Mahogany Storlek 6,
Romika kvinnor Brians Brillowsroach 65533;s Milla 116 Loafers röd (Bordo 410 410) 6.5 Storbritannien,

Expo.se
© Stiftelsen Expo, Stockholm
Ansvarig utgivare: Daniel Poohl
Stf ansvarig utgivare: Anders Dalsbro

All information på expo.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.