CLARKS ARCTIC VENTUR KVINNOR KVINNOR KVINNOR VINTERBOOTER (11 M, bspringaaa) till salu 70% rabatt

CLARKS ARCTIC VENTUR KVINNOR KVINNOR KVINNOR VINTERBOOTER (11 M, bspringaaa)  till salu 70% rabatt

Publicerad 2014-09-15 01:02

CLARKS ARCTIC VENTUR KVINNOR KVINNOR KVINNOR VINTERBOOTER (11 M, bspringaaa)  till salu 70% rabatt

Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar. Det skriver Daniel Poohl. (Foto: Hampus Andersson/Expo)

Sverigedemokraterna är valets stora vinnare. Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom partiets framgångar.

Nu går vi mot månader av eftervalsanalys. Även om vi inte vet allt om hur väljarna resonerat, så går det ändå att dra några slutsatser. SVT:s vallokalsundersökning ger ledtrådar, även om den i Sverigedemokraternas fall återigen visade ett mindre stöd än det slutgiltiga valresultatet.

Liu -Jo kvinnor Classic High klackar Pump mocka Type.ossalid s62131 p0021,Handgjorda svarta äkta läderskinnsandaler för män tillverkade i Italien,

Utöver det tycks partiet alltså ha gjort en stark valrörelse. De har lockat nya väljare, trots skandaler (eller kanske tack vare) och förstås kunnat rida på Reinfeldts tal om att öppna våra hjärtan. Utspelet satte frågan om kostnader för flyktinginvandringen på agendan och partiet har lyckats kapitalisera på det.

Men en valrörelse avgörs inte bara de sista veckorna. Enligt vallokalsundersökningen var Sverigedemokraternas väljare de som i minst grad bestämde sig sista veckan. Sverigedemokraterna har burits fram till sin position som vågmästare av väljare som funnit partiet under de senaste två åren. Partiet fick sitt stora genombrott under några månader då det stod i centrum för flera stora mediehändelser.

Ren 65533;65533; Caovilla Made in guld and Crystal Twin Bling Strap Ball klackar Storlek 40,SÄKERHETS - ARBETSPLATSER UPPFYLLER STEEL GJP RÖRLIG RÅDA EUROstorLEK TILLGÄNGLIGA,Nike air max 1 ultraessential skor damer 704993 -102 vitt 97 95 90,

Det var också då som debatten om Tintin på biblioteken blossade upp, följt av förvirrade historier om förbud mot pepparkaksgubbar i luciatågen. Det var händelser som byggde på extremhögerns berättelse om ett Sverige på väg mot kulturell upplösning och som gjorde Sverigedemokraterna till ett alternativ för de som kände sin position hotad av minoriteternas krav.

Sverigedemokraterna har vuxit för att de kanaliserar rasismen och intoleransen i det svenska samhället. Vi vet sedan tidigare att Sverigedemokraternas väljare sticker ut som negativt inställda till ett mångkulturellt samhälle och till invandring. Vallokalsundersökningen visar att partiet får usla betyg av väljarna i alla frågor utom just invandringen, där 17 procent av väljarna tycker att partiet har bäst politik.

Men partiets framgångar betyder inte nödvändigtvis att rasismen har ökat, bara att fler som redan tycker som SD i frågor som rör invandring och det mångkulturella Sverige har blivit övertygade om att dessa frågor är avgörande för landets framtid. Och att Jimmie Åkesson, trots skandaler är deras enda räddning. För det tycks handla mycket om Åkesson. Enligt vallokalsundersökningen är han den partiledare, bortsett från Gudrun Schyman, som i störst grad hade särskild betydelse för väljarnas val av parti.

NPS soliovair Made in England.Storlek 6.5uk.Steel Toe.Goth Rock alternativ,ZARA KVINNA kom TAN NUDE BLOGGER FAVE LEADER HÖGA BLOCK HEEL BOTS 9 42,Aigle 169 FY5 Stivali da Pioggi da kvinnor, blå (blå (marin röd)), 35 EU,Original Versace High klackar Wedge träen klackar Storlek 37 NEW 1.Linje,

Sverigedemokraterna är ett parti för många där den politiska hopplösheten breder ut sig. Periferins parti. Sverigedemokraterna vinner röster på platser där få känner att andra partier talar för dem, om deras problem. I en tid då ideologin många gånger får stå tillbaka för kortsiktiga och riskminimerade väljarvinster kan SD kliva fram och erbjuda ett alternativ. Så fogas hopplösheten in i en rasistisk och populistisk matris. Svenskarna mot invandrarna. Folket mot eliten. Centrum mot periferi. Hjälp flyktingarna på plats, ta dem inte hit.

Framgången för Sverigedemokraterna är monumental. Partiet tar enligt SVT:s vallokalsundersökning väljare från samtliga riksdagspartier. Flest väljare tar partiet från Moderaterna, en trend vi sett under mandatperioden. Och framför allt är partiet nu rikstäckande på allvar. Sverigedemokraterna gör rejäla inbrytningar i områden där partiet tidigare varit svaga.

Gianmarco Lorenzi - Bästa skor - storlekar 35 och 36,Anyi Lu Leopard Hair Gaby Wedge Heel Loafers Storlek 6 375 Nytt bekvämt arbete,361 Grader Sensation 3 springaning skor - orange - kvinnor,Easy Spirit kvinnor Wynter läder Square Toe Loafers, guld, Storlek 9.0,

Partiet är fortfarande i första hand ett parti för män. Sverigedemokraterna tycks ha fått ett ökat stöd bland kvinnor, men ökningen är inte lika stor som bland de manliga väljarna. Partiet har dessutom svårt att vinna lika stort stöd i kommunerna som i riksdagsvalen.

I många kommuner får partiet betydligt mindre stöd i valet till kommunfullmäktige jämfört med riksdagsvalet, vilket kan tolkas som ett tecken på att partiet fortfarande lider av en svag organisation med dålig lokal förankring. Det är inte dörrknackning och stark lokal närvaro som ligger bakom partiets framgångar, utan istället reklamkampanjer och partiets roll i rikspolitiken.

Lanvin Burgundy Lace -Up Pumpar - storlek 39.5 IT - 9.5 USA,NIKE W Nike Air Zoom Strong 2 Mtlc 922876 -001 BLAK Storlek 6.5,

Special Boot Tassel Stiletto Heel Fringaae Stövlar High klackar Stövlar,

Nationalistiskt och social­konservativt riksdagsparti, bildat 1988. SD grundades av veteraner inom svensk nazism och fascism och har lyckats göra sig till den svenska radikalnationalismens breda, pragmatiska alternativ.

Läs mer

Gianvito rossi skor Dahlia Ple blåsh Patent Ankle Strap Chunky Heel Ny Storlek 40,

Kallar polisens brev och telefonsamtal för "psykiska trakasserier".

På onsdagen besökte den italienska inrikesministern Matteo Salvini Polen för att träffa regeringspartiet.

Analys

Förhandlingarna borde handla om hur viktig vi tycker att vår demokrati är.

Tidigare ledare för högerextrema All-polsk ungdom, en systerorganisation till svenska Nordisk ungdom, är ny minister i Polen.

USA:s president Donald Trump har anammat högerextrem retorik och genomfört en politik som tidigare framför allt drivits av de radikala utkanterna.

Pleaser Flamingo - 809NLB,

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö intervjuas i Aftonbladet Tv.

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica. 

ESKIMO BOOT COBALT UK Storlek 9,

Nike Jordan Pro Strong herr Basketball skor Storlek 10 (407285 011),

Nazistveteranen frias från åtalet om att vid en demonstration gjort en Hitlerhälsning.

En 40-årig berusad kvinna tog sig in på område för ensamkommande ungdomar och skrek "sieg heil" och rasistiska tillmälen.

Analys

Terroristen bakom dådet i Strasbourg följer en tydlig trend. De flesta jihadister kom inte i och med den så kallade flyktingkrisen. De är uppvuxna och formade i Europa.

Jimmy Lenander (SD) påstår att det pågår ett folkmord på svenskar.

Ur tidskriften Expo

I spåren av extremhögerns framgångar upplever alltfler en ökad vardagsrasism.

nyA HELENS HÖRT kortA FUCHSIA SEKVIN COWBOY BOOT storLEK 6, 7, 8, 9, 10, 11,
Vans Old SKOOL - ASFALT skor (NEW) herr Storleks 7 -13 MONO CANVAS Free Shipping,
Prada Mustard läder Mary Jane Jane Wedge Sandal Basket Caning Slingback sz 36.5,

Expo.se
© Stiftelsen Expo, Stockholm
Ansvarig utgivare: Daniel Poohl
Stf ansvarig utgivare: Anders Dalsbro

All information på expo.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.