Nike Woherrar Dunk Sky Hi High essenslipsll hideen hideen hideen wedge Storlek 7.5 BRAND ny RARE handla på nätet

Nike Woherrar Dunk Sky Hi High essenslipsll hideen hideen hideen wedge Storlek 7.5 BRAND ny RARE  handla på nätet

Publicerad 2014-09-15 01:02

Nike Woherrar Dunk Sky Hi High essenslipsll hideen hideen hideen wedge Storlek 7.5 BRAND ny RARE  handla på nätet

Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar. Det skriver Daniel Poohl. (Foto: Hampus Andersson/Expo)

Sverigedemokraterna är valets stora vinnare. Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom partiets framgångar.

Nu går vi mot månader av eftervalsanalys. Även om vi inte vet allt om hur väljarna resonerat, så går det ändå att dra några slutsatser. SVT:s vallokalsundersökning ger ledtrådar, även om den i Sverigedemokraternas fall återigen visade ett mindre stöd än det slutgiltiga valresultatet.

Drew skor kvinnor Savannah Closed Toe Ankle Strap Mulor,Lartiste Annmarie Sandals Teal Multi ny,

Utöver det tycks partiet alltså ha gjort en stark valrörelse. De har lockat nya väljare, trots skandaler (eller kanske tack vare) och förstås kunnat rida på Reinfeldts tal om att öppna våra hjärtan. Utspelet satte frågan om kostnader för flyktinginvandringen på agendan och partiet har lyckats kapitalisera på det.

Men en valrörelse avgörs inte bara de sista veckorna. Enligt vallokalsundersökningen var Sverigedemokraternas väljare de som i minst grad bestämde sig sista veckan. Sverigedemokraterna har burits fram till sin position som vågmästare av väljare som funnit partiet under de senaste två åren. Partiet fick sitt stora genombrott under några månader då det stod i centrum för flera stora mediehändelser.

skor Gisse kvinna Beige Fabric fl5bk2fam08 -whi,Mizuno Wave Inspire 15 kvinnor springaning skor (B) (53) (blå Graphite B.G C lila,Oxfords herr Bling läder High Lace Up mode skor Casual skor ny YJ,

Det var också då som debatten om Tintin på biblioteken blossade upp, följt av förvirrade historier om förbud mot pepparkaksgubbar i luciatågen. Det var händelser som byggde på extremhögerns berättelse om ett Sverige på väg mot kulturell upplösning och som gjorde Sverigedemokraterna till ett alternativ för de som kände sin position hotad av minoriteternas krav.

Sverigedemokraterna har vuxit för att de kanaliserar rasismen och intoleransen i det svenska samhället. Vi vet sedan tidigare att Sverigedemokraternas väljare sticker ut som negativt inställda till ett mångkulturellt samhälle och till invandring. Vallokalsundersökningen visar att partiet får usla betyg av väljarna i alla frågor utom just invandringen, där 17 procent av väljarna tycker att partiet har bäst politik.

Men partiets framgångar betyder inte nödvändigtvis att rasismen har ökat, bara att fler som redan tycker som SD i frågor som rör invandring och det mångkulturella Sverige har blivit övertygade om att dessa frågor är avgörande för landets framtid. Och att Jimmie Åkesson, trots skandaler är deras enda räddning. För det tycks handla mycket om Åkesson. Enligt vallokalsundersökningen är han den partiledare, bortsett från Gudrun Schyman, som i störst grad hade särskild betydelse för väljarnas val av parti.

nyA GUESS HEXEN TAN, VIGE FAUX LEADER, ÖPPEN TOE, LACES, WEDGE HEELS SHES -SZ 7,7.5,Ny Nike CK Racer skor (US Storlek 7),Clarks Desert Boot kvinnor skor stövlar stövlar Lace Up skor Cactus grön 26138825,ADELE DEZOTTI SCHUHWERK FRAU SANDALE LEDER SILBUR SCHWARTZ ­4273,

Sverigedemokraterna är ett parti för många där den politiska hopplösheten breder ut sig. Periferins parti. Sverigedemokraterna vinner röster på platser där få känner att andra partier talar för dem, om deras problem. I en tid då ideologin många gånger får stå tillbaka för kortsiktiga och riskminimerade väljarvinster kan SD kliva fram och erbjuda ett alternativ. Så fogas hopplösheten in i en rasistisk och populistisk matris. Svenskarna mot invandrarna. Folket mot eliten. Centrum mot periferi. Hjälp flyktingarna på plats, ta dem inte hit.

Framgången för Sverigedemokraterna är monumental. Partiet tar enligt SVT:s vallokalsundersökning väljare från samtliga riksdagspartier. Flest väljare tar partiet från Moderaterna, en trend vi sett under mandatperioden. Och framför allt är partiet nu rikstäckande på allvar. Sverigedemokraterna gör rejäla inbrytningar i områden där partiet tidigare varit svaga.

Vasque balans Gore -Tex fotvandrande stövlar Kvinnors storlek 6.5 M grå gul vattentät,Brian Atträ linne och sandaler med ormblad.Aldrig sliten.Jag provade bara.,Ny balans wl 840w skodon damernas retro tillfälliga skor wl840w,Crystal Bling Nike Air Max Dia SE Pale Ivory skor Sz 9 BRAND nyA AR7420 101,

Partiet är fortfarande i första hand ett parti för män. Sverigedemokraterna tycks ha fått ett ökat stöd bland kvinnor, men ökningen är inte lika stor som bland de manliga väljarna. Partiet har dessutom svårt att vinna lika stort stöd i kommunerna som i riksdagsvalen.

I många kommuner får partiet betydligt mindre stöd i valet till kommunfullmäktige jämfört med riksdagsvalet, vilket kan tolkas som ett tecken på att partiet fortfarande lider av en svag organisation med dålig lokal förankring. Det är inte dörrknackning och stark lokal närvaro som ligger bakom partiets framgångar, utan istället reklamkampanjer och partiets roll i rikspolitiken.

Sandaler Ellesse Denso Text Af vit kvinnor,Frye 77300 Harness 12R kvinnor 7 bspringaaa läder Motorcycle Cowboy stövlar USA ,

Bspringaaao prem p19f womherr peek toe häl bw3905p svart stål,

Nationalistiskt och social­konservativt riksdagsparti, bildat 1988. SD grundades av veteraner inom svensk nazism och fascism och har lyckats göra sig till den svenska radikalnationalismens breda, pragmatiska alternativ.

Läs mer

Ny balans W1260V5 springaning skor -W kvinnor skor 10 - Välj SZ Färg.,

Kallar polisens brev och telefonsamtal för "psykiska trakasserier".

På onsdagen besökte den italienska inrikesministern Matteo Salvini Polen för att träffa regeringspartiet.

Analys

Förhandlingarna borde handla om hur viktig vi tycker att vår demokrati är.

Tidigare ledare för högerextrema All-polsk ungdom, en systerorganisation till svenska Nordisk ungdom, är ny minister i Polen.

USA:s president Donald Trump har anammat högerextrem retorik och genomfört en politik som tidigare framför allt drivits av de radikala utkanterna.

NIKE AIR MAX SEQUENT 3 PRM CMO MEDIUM OLIVE RUNNING skor (AR0251 201 () storLEK 13,

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö intervjuas i Aftonbladet Tv.

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica. 

Earth Maui 2 - kvinnor Supportive Sandal Bright röd - 7.5 Medium,

FLY London mocka Loafers skor läder Trim Wend Camel bspringaaa EU36 US 5.5 -6 Ny,

Nazistveteranen frias från åtalet om att vid en demonstration gjort en Hitlerhälsning.

En 40-årig berusad kvinna tog sig in på område för ensamkommande ungdomar och skrek "sieg heil" och rasistiska tillmälen.

Analys

Terroristen bakom dådet i Strasbourg följer en tydlig trend. De flesta jihadister kom inte i och med den så kallade flyktingkrisen. De är uppvuxna och formade i Europa.

Jimmy Lenander (SD) påstår att det pågår ett folkmord på svenskar.

Dockers skor 40TH201 -790 Kvinnliga utbildare duk Khaki grön,
skor Guess kvinna BIANCO PU FL 5 bucfal 12,
Sexiga Sabot Sandals Cork Wedge Plattform Heel 16,5 från 35 till 42 Glamour,

Expo.se
© Stiftelsen Expo, Stockholm
Ansvarig utgivare: Daniel Poohl
Stf ansvarig utgivare: Anders Dalsbro

All information på expo.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.