Philippe Model Wedge skor kvinna skor vit läder silver - - - 745 vi tar kunder som vår gud

Philippe Model Wedge skor kvinna skor vit läder silver - - - 745  vi tar kunder som vår gud

Publicerad 2014-09-15 01:02

Philippe Model Wedge skor kvinna skor vit läder silver - - - 745  vi tar kunder som vår gud

Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar. Det skriver Daniel Poohl. (Foto: Hampus Andersson/Expo)

Sverigedemokraterna är valets stora vinnare. Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom partiets framgångar.

Nu går vi mot månader av eftervalsanalys. Även om vi inte vet allt om hur väljarna resonerat, så går det ändå att dra några slutsatser. SVT:s vallokalsundersökning ger ledtrådar, även om den i Sverigedemokraternas fall återigen visade ett mindre stöd än det slutgiltiga valresultatet.

Easy Spirit kvinnor Mullen läder Open Toe Casual Slide Sandals 6.5W,Nej, 21 Satin point Ankle Strap Pumpar SZ 38.5,

Utöver det tycks partiet alltså ha gjort en stark valrörelse. De har lockat nya väljare, trots skandaler (eller kanske tack vare) och förstås kunnat rida på Reinfeldts tal om att öppna våra hjärtan. Utspelet satte frågan om kostnader för flyktinginvandringen på agendan och partiet har lyckats kapitalisera på det.

Men en valrörelse avgörs inte bara de sista veckorna. Enligt vallokalsundersökningen var Sverigedemokraternas väljare de som i minst grad bestämde sig sista veckan. Sverigedemokraterna har burits fram till sin position som vågmästare av väljare som funnit partiet under de senaste två åren. Partiet fick sitt stora genombrott under några månader då det stod i centrum för flera stora mediehändelser.

BRAND ny I BOX KVINNORS WMN W NIKE AIR MAX 270 FLYKNIT AH6803 -801 FÖRVALTNING AV GAVA,kvinnor NIKE FRI TRANSFORM FLYKNIT Bright Crimson springaning Tränare 833410 601,Sexiga sandaler Rhinestone Heel 10 från 35 till 43 Transparent silver Strap Glamour,

Det var också då som debatten om Tintin på biblioteken blossade upp, följt av förvirrade historier om förbud mot pepparkaksgubbar i luciatågen. Det var händelser som byggde på extremhögerns berättelse om ett Sverige på väg mot kulturell upplösning och som gjorde Sverigedemokraterna till ett alternativ för de som kände sin position hotad av minoriteternas krav.

Sverigedemokraterna har vuxit för att de kanaliserar rasismen och intoleransen i det svenska samhället. Vi vet sedan tidigare att Sverigedemokraternas väljare sticker ut som negativt inställda till ett mångkulturellt samhälle och till invandring. Vallokalsundersökningen visar att partiet får usla betyg av väljarna i alla frågor utom just invandringen, där 17 procent av väljarna tycker att partiet har bäst politik.

Men partiets framgångar betyder inte nödvändigtvis att rasismen har ökat, bara att fler som redan tycker som SD i frågor som rör invandring och det mångkulturella Sverige har blivit övertygade om att dessa frågor är avgörande för landets framtid. Och att Jimmie Åkesson, trots skandaler är deras enda räddning. För det tycks handla mycket om Åkesson. Enligt vallokalsundersökningen är han den partiledare, bortsett från Gudrun Schyman, som i störst grad hade särskild betydelse för väljarnas val av parti.

ASICK GEL -KENUN DE INKLUSIVA SKOTTEN,WMNS NIKE AIR ZOOM ULTRA skor skor Storlek 5 (85046 810),Onlymaker kvinnor Platform Chunky hög klack Ankle Strap Sandals Open Toe Buckle S,JIMY CHOO AGNES CHAMPAGNE GLITTER FABRIC POINTY TOE MIRROR HEEL PUMPS 39 (US 9),

Sverigedemokraterna är ett parti för många där den politiska hopplösheten breder ut sig. Periferins parti. Sverigedemokraterna vinner röster på platser där få känner att andra partier talar för dem, om deras problem. I en tid då ideologin många gånger får stå tillbaka för kortsiktiga och riskminimerade väljarvinster kan SD kliva fram och erbjuda ett alternativ. Så fogas hopplösheten in i en rasistisk och populistisk matris. Svenskarna mot invandrarna. Folket mot eliten. Centrum mot periferi. Hjälp flyktingarna på plats, ta dem inte hit.

Framgången för Sverigedemokraterna är monumental. Partiet tar enligt SVT:s vallokalsundersökning väljare från samtliga riksdagspartier. Flest väljare tar partiet från Moderaterna, en trend vi sett under mandatperioden. Och framför allt är partiet nu rikstäckande på allvar. Sverigedemokraterna gör rejäla inbrytningar i områden där partiet tidigare varit svaga.

ASH Footwear KVINNA SLIP -ON LEATH grön - FC81,Valentino Rockhingst Sandals 105mm svart och vit storlek 36 (US 6),MUNRO JULES BLAND NUBUCK LEADER 10 M NIB 170 KVINNOR SANDALS SLIDE,CECO s BIOM Fjuel RUNNING skor Blaze Low Cut Lace silver vit 44, 10 -10.5,

Partiet är fortfarande i första hand ett parti för män. Sverigedemokraterna tycks ha fått ett ökat stöd bland kvinnor, men ökningen är inte lika stor som bland de manliga väljarna. Partiet har dessutom svårt att vinna lika stort stöd i kommunerna som i riksdagsvalen.

I många kommuner får partiet betydligt mindre stöd i valet till kommunfullmäktige jämfört med riksdagsvalet, vilket kan tolkas som ett tecken på att partiet fortfarande lider av en svag organisation med dålig lokal förankring. Det är inte dörrknackning och stark lokal närvaro som ligger bakom partiets framgångar, utan istället reklamkampanjer och partiets roll i rikspolitiken.

PLATTFORM AVEC modeRATION Kvinnor FRAM5533;65533; Sandaler LuxemburgWedge Fur UK 5 EU38 BRAND ny,Gabor Gable kvinnor Wedge Heel skor UK SEISE 5.5 BLAKK,

PRADA 895 BLAK LEADER BIKER HEELS SANDALS 7.5 37.5 93,

Nationalistiskt och social­konservativt riksdagsparti, bildat 1988. SD grundades av veteraner inom svensk nazism och fascism och har lyckats göra sig till den svenska radikalnationalismens breda, pragmatiska alternativ.

Läs mer

kvinnor Naya'Selma 'Burgundy läderstövlar skor Storlek US 6.5M EUR 37.5,

Kallar polisens brev och telefonsamtal för "psykiska trakasserier".

På onsdagen besökte den italienska inrikesministern Matteo Salvini Polen för att träffa regeringspartiet.

Analys

Förhandlingarna borde handla om hur viktig vi tycker att vår demokrati är.

SD:s internutredning har kommit fram till att inga åtgärder behövs mot politikern.

Tidigare ledare för högerextrema All-polsk ungdom, en systerorganisation till svenska Nordisk ungdom, är ny minister i Polen.

USA:s president Donald Trump har anammat högerextrem retorik och genomfört en politik som tidigare framför allt drivits av de radikala utkanterna.

ny Giuseppe Zanotti Design Strappy Sandals 5 2 från Vicini Made in ,

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö intervjuas i Aftonbladet Tv.

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica. 

Donald J Pliner kvinnor Split Toe Casual läder Slingback Sandals blå Storlek 7 U,

Schutz Juliana Brons Ensamstående tunga Stiletto Heel Dolda Sandaler Pumpar,

Nazistveteranen frias från åtalet om att vid en demonstration gjort en Hitlerhälsning.

En 40-årig berusad kvinna tog sig in på område för ensamkommande ungdomar och skrek "sieg heil" och rasistiska tillmälen.

Analys

Terroristen bakom dådet i Strasbourg följer en tydlig trend. De flesta jihadister kom inte i och med den så kallade flyktingkrisen. De är uppvuxna och formade i Europa.

Ur tidskriften Expo

I spåren av extremhögerns framgångar upplever alltfler en ökad vardagsrasism.

PRADA Sport skor Trainer som aldrig har burit,
Asiater GT -1000 7 D Kvinnliga skor Springaaande skor Grå turkoise,
Fly London Yake Pearl Perforöd läder Ankle Strap Wedge Sandal 37 6 -6.5 Försäljning,

Expo.se
© Stiftelsen Expo, Stockholm
Ansvarig utgivare: Daniel Poohl
Stf ansvarig utgivare: Anders Dalsbro

All information på expo.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.