100% Autentisk Prada Prada Prada Pump storlek 34 kundens första rykte först

100% Autentisk Prada Prada Prada Pump storlek 34  kundens första rykte först

Publicerad 2014-09-15 01:02

100% Autentisk Prada Prada Prada Pump storlek 34  kundens första rykte först

Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar. Det skriver Daniel Poohl. (Foto: Hampus Andersson/Expo)

Sverigedemokraterna är valets stora vinnare. Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom partiets framgångar.

Nu går vi mot månader av eftervalsanalys. Även om vi inte vet allt om hur väljarna resonerat, så går det ändå att dra några slutsatser. SVT:s vallokalsundersökning ger ledtrådar, även om den i Sverigedemokraternas fall återigen visade ett mindre stöd än det slutgiltiga valresultatet.

Sexy Cris Cross klackar Sandals 13 från 35 till 44 Naken Strap skor Glamour,Nya Nike Roshe One Autentiska egna mänyskor,

Utöver det tycks partiet alltså ha gjort en stark valrörelse. De har lockat nya väljare, trots skandaler (eller kanske tack vare) och förstås kunnat rida på Reinfeldts tal om att öppna våra hjärtan. Utspelet satte frågan om kostnader för flyktinginvandringen på agendan och partiet har lyckats kapitalisera på det.

Men en valrörelse avgörs inte bara de sista veckorna. Enligt vallokalsundersökningen var Sverigedemokraternas väljare de som i minst grad bestämde sig sista veckan. Sverigedemokraterna har burits fram till sin position som vågmästare av väljare som funnit partiet under de senaste två åren. Partiet fick sitt stora genombrott under några månader då det stod i centrum för flera stora mediehändelser.

Marc Jacobs läder silver guld Metallic Designer Sandals ny - EU 37.5 US 7,nyA balansER Kvinnors 1006 B Tennis skor vit and silver (WC1006WSB),Satorisan Na Xamäna Astex Caffe Latte Sandal.Storlek 40 US 9.5, UK 7.5,

Det var också då som debatten om Tintin på biblioteken blossade upp, följt av förvirrade historier om förbud mot pepparkaksgubbar i luciatågen. Det var händelser som byggde på extremhögerns berättelse om ett Sverige på väg mot kulturell upplösning och som gjorde Sverigedemokraterna till ett alternativ för de som kände sin position hotad av minoriteternas krav.

Sverigedemokraterna har vuxit för att de kanaliserar rasismen och intoleransen i det svenska samhället. Vi vet sedan tidigare att Sverigedemokraternas väljare sticker ut som negativt inställda till ett mångkulturellt samhälle och till invandring. Vallokalsundersökningen visar att partiet får usla betyg av väljarna i alla frågor utom just invandringen, där 17 procent av väljarna tycker att partiet har bäst politik.

Men partiets framgångar betyder inte nödvändigtvis att rasismen har ökat, bara att fler som redan tycker som SD i frågor som rör invandring och det mångkulturella Sverige har blivit övertygade om att dessa frågor är avgörande för landets framtid. Och att Jimmie Åkesson, trots skandaler är deras enda räddning. För det tycks handla mycket om Åkesson. Enligt vallokalsundersökningen är han den partiledare, bortsett från Gudrun Schyman, som i störst grad hade särskild betydelse för väljarnas val av parti.

Nike Zoom PV II 2 Polens Vaulting Spår och fält blå 31704 -446 herr Storlek 13,Dolomite skor kvinnor gul naturligt läder 247958 -oc -d,Giuseppe Zanotti Coline 100 Sand Jeti Autentic Sandals ( 875) storlek 11 41 EUC,Hogan damskor hogan H283 maxim 222 läder H gel HXW28B50I6S9998 vit,

Sverigedemokraterna är ett parti för många där den politiska hopplösheten breder ut sig. Periferins parti. Sverigedemokraterna vinner röster på platser där få känner att andra partier talar för dem, om deras problem. I en tid då ideologin många gånger får stå tillbaka för kortsiktiga och riskminimerade väljarvinster kan SD kliva fram och erbjuda ett alternativ. Så fogas hopplösheten in i en rasistisk och populistisk matris. Svenskarna mot invandrarna. Folket mot eliten. Centrum mot periferi. Hjälp flyktingarna på plats, ta dem inte hit.

Framgången för Sverigedemokraterna är monumental. Partiet tar enligt SVT:s vallokalsundersökning väljare från samtliga riksdagspartier. Flest väljare tar partiet från Moderaterna, en trend vi sett under mandatperioden. Och framför allt är partiet nu rikstäckande på allvar. Sverigedemokraterna gör rejäla inbrytningar i områden där partiet tidigare varit svaga.

Ariat 10001605 Heritage Stockman 7 B Work Sole Cowgirl Mode Riding stövlar,MAA Bauta vit Navy skor,Sexiga Sandaler Rhinestone Heel 18 från 35 till 41 Platform Fuchsia Transparent Sabot Glamour,T.U.K Anarkic t2177 t.u.7 hål Laces skor Leo Print,

Partiet är fortfarande i första hand ett parti för män. Sverigedemokraterna tycks ha fått ett ökat stöd bland kvinnor, men ökningen är inte lika stor som bland de manliga väljarna. Partiet har dessutom svårt att vinna lika stort stöd i kommunerna som i riksdagsvalen.

I många kommuner får partiet betydligt mindre stöd i valet till kommunfullmäktige jämfört med riksdagsvalet, vilket kan tolkas som ett tecken på att partiet fortfarande lider av en svag organisation med dålig lokal förankring. Det är inte dörrknackning och stark lokal närvaro som ligger bakom partiets framgångar, utan istället reklamkampanjer och partiets roll i rikspolitiken.

Laurence Dacade Paris springaway Auth Cream läder klackar skor Plums 9 US 39 IT,Tänk stövlar, skinnstövlar kvinnor korta läder kvinnor sslipsfel 83072 bessa,

8627 Ride Tecs,12''Heeled Buckle kvinna Biker läder Boot,

Nationalistiskt och social­konservativt riksdagsparti, bildat 1988. SD grundades av veteraner inom svensk nazism och fascism och har lyckats göra sig till den svenska radikalnationalismens breda, pragmatiska alternativ.

Läs mer

nyA Paul grön Ankle Strap Sandal - Camel - Storlek 9.5 US 7 UK 325 (BB41),

Kallar polisens brev och telefonsamtal för "psykiska trakasserier".

På onsdagen besökte den italienska inrikesministern Matteo Salvini Polen för att träffa regeringspartiet.

Analys

Förhandlingarna borde handla om hur viktig vi tycker att vår demokrati är.

Analys
Terrorrättegången

Jihadister siktar in sig på att rekrytera uzbeker i exil.

Tidigare ledare för högerextrema All-polsk ungdom, en systerorganisation till svenska Nordisk ungdom, är ny minister i Polen.

USA:s president Donald Trump har anammat högerextrem retorik och genomfört en politik som tidigare framför allt drivits av de radikala utkanterna.

HOGAN kvinnorSCHHE TUNSCHHE kvinnor LEDER skor skor NEU H222 H FORATA B D8E,

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö intervjuas i Aftonbladet Tv.

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica. 

GIANVITO ROSSI Open Toe Ankle Strap Turquiose Fringaae mocka Flat Sandal Sz 6 - 36,

ASICS TRYCK GT -1000 6 BLAK KANTELOUPE KARBONstorLEK 6 -8.5,

Nazistveteranen frias från åtalet om att vid en demonstration gjort en Hitlerhälsning.

En 40-årig berusad kvinna tog sig in på område för ensamkommande ungdomar och skrek "sieg heil" och rasistiska tillmälen.

Analys

Terroristen bakom dådet i Strasbourg följer en tydlig trend. De flesta jihadister kom inte i och med den så kallade flyktingkrisen. De är uppvuxna och formade i Europa.

Ur tidskriften Expo

I spåren av extremhögerns framgångar upplever alltfler en ökad vardagsrasism.

Adidas i -5923 kvinnor skor kvinnor original tillfälliga gympaskor cg6021,
Storlek 35 -47 kvinnor Slingback Stud Open Toe Flat Sandals Gladitor skor Mgbox,
Nio West 2522059 kvinnor Zealand mocka Dress Pump - Välj SZ Färg.,

Expo.se
© Stiftelsen Expo, Stockholm
Ansvarig utgivare: Daniel Poohl
Stf ansvarig utgivare: Anders Dalsbro

All information på expo.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.