Gaud fire 65533;65533; skor de tac fire 65533;rough 65533;n para para para kvinnor art.v34 -65611 v34 -65600 bästsäljare

Gaud fire 65533;65533; skor de tac fire 65533;rough 65533;n para para para kvinnor art.v34 -65611  v34 -65600  bästsäljare

Publicerad 2014-09-15 01:02

Gaud fire 65533;65533; skor de tac fire 65533;rough 65533;n para para para kvinnor art.v34 -65611  v34 -65600  bästsäljare

Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom Sverigedemokraternas framgångar. Det skriver Daniel Poohl. (Foto: Hampus Andersson/Expo)

Sverigedemokraterna är valets stora vinnare. Politisk hopplöshet och rasism ligger bakom partiets framgångar.

Nu går vi mot månader av eftervalsanalys. Även om vi inte vet allt om hur väljarna resonerat, så går det ändå att dra några slutsatser. SVT:s vallokalsundersökning ger ledtrådar, även om den i Sverigedemokraternas fall återigen visade ett mindre stöd än det slutgiltiga valresultatet.

MOUNTREK ny Lisa läder Primaloft Tan BOOTS Vattenresistant 9 kvinnor NIB,TEVA TERRA -FLOAT AKTIVT LACE KVINNOR VATTEN SANDALS BLEKT USA 8.5 UK 6.5 EU 39.5,

Utöver det tycks partiet alltså ha gjort en stark valrörelse. De har lockat nya väljare, trots skandaler (eller kanske tack vare) och förstås kunnat rida på Reinfeldts tal om att öppna våra hjärtan. Utspelet satte frågan om kostnader för flyktinginvandringen på agendan och partiet har lyckats kapitalisera på det.

Men en valrörelse avgörs inte bara de sista veckorna. Enligt vallokalsundersökningen var Sverigedemokraternas väljare de som i minst grad bestämde sig sista veckan. Sverigedemokraterna har burits fram till sin position som vågmästare av väljare som funnit partiet under de senaste två åren. Partiet fick sitt stora genombrott under några månader då det stod i centrum för flera stora mediehändelser.

Paulgrön Munchen guldMetallicläder Wedge Sandaler,FIORI FRANCESI SCHUHWERK FRAU CLOGS -PANTOFFLEN SATIN bspringaaa - 8214,ny DR. MARTENS KOLFERT BLAND VATTENPROOF BOOT SHOT storLEK 9,

Det var också då som debatten om Tintin på biblioteken blossade upp, följt av förvirrade historier om förbud mot pepparkaksgubbar i luciatågen. Det var händelser som byggde på extremhögerns berättelse om ett Sverige på väg mot kulturell upplösning och som gjorde Sverigedemokraterna till ett alternativ för de som kände sin position hotad av minoriteternas krav.

Sverigedemokraterna har vuxit för att de kanaliserar rasismen och intoleransen i det svenska samhället. Vi vet sedan tidigare att Sverigedemokraternas väljare sticker ut som negativt inställda till ett mångkulturellt samhälle och till invandring. Vallokalsundersökningen visar att partiet får usla betyg av väljarna i alla frågor utom just invandringen, där 17 procent av väljarna tycker att partiet har bäst politik.

Men partiets framgångar betyder inte nödvändigtvis att rasismen har ökat, bara att fler som redan tycker som SD i frågor som rör invandring och det mångkulturella Sverige har blivit övertygade om att dessa frågor är avgörande för landets framtid. Och att Jimmie Åkesson, trots skandaler är deras enda räddning. För det tycks handla mycket om Åkesson. Enligt vallokalsundersökningen är han den partiledare, bortsett från Gudrun Schyman, som i störst grad hade särskild betydelse för väljarnas val av parti.

VETEMENT Patent läder Slingback Pumpar i flerfärgad storlek 39, Designer skor,kvinnor Open To Party Sandals Block hög klack Beads T Strappy springaway Casual sko,Nya VANS kvinnor Checkboard glider på VINTER SHERPA VITE US W 5.5 –10.5 TACKE,herr Nike Free RN Commuter CMTR 2017 Utility ny Storlek 7.5,

Sverigedemokraterna är ett parti för många där den politiska hopplösheten breder ut sig. Periferins parti. Sverigedemokraterna vinner röster på platser där få känner att andra partier talar för dem, om deras problem. I en tid då ideologin många gånger får stå tillbaka för kortsiktiga och riskminimerade väljarvinster kan SD kliva fram och erbjuda ett alternativ. Så fogas hopplösheten in i en rasistisk och populistisk matris. Svenskarna mot invandrarna. Folket mot eliten. Centrum mot periferi. Hjälp flyktingarna på plats, ta dem inte hit.

Framgången för Sverigedemokraterna är monumental. Partiet tar enligt SVT:s vallokalsundersökning väljare från samtliga riksdagspartier. Flest väljare tar partiet från Moderaterna, en trend vi sett under mandatperioden. Och framför allt är partiet nu rikstäckande på allvar. Sverigedemokraterna gör rejäla inbrytningar i områden där partiet tidigare varit svaga.

PIERRE Hardy silver Gladiator Sandals -37 (EU),Occident kvinns höga stilettklackar skor spetsiga tåryggar zip färg stygn,The Flexx P19u damskor sandaler E1536 16 VITORY VITE,Nya BALLLIN 425 bspringaaa klackar Slingback Embrossed läder Made in ITALIEN 39.5 9.5,

Partiet är fortfarande i första hand ett parti för män. Sverigedemokraterna tycks ha fått ett ökat stöd bland kvinnor, men ökningen är inte lika stor som bland de manliga väljarna. Partiet har dessutom svårt att vinna lika stort stöd i kommunerna som i riksdagsvalen.

I många kommuner får partiet betydligt mindre stöd i valet till kommunfullmäktige jämfört med riksdagsvalet, vilket kan tolkas som ett tecken på att partiet fortfarande lider av en svag organisation med dålig lokal förankring. Det är inte dörrknackning och stark lokal närvaro som ligger bakom partiets framgångar, utan istället reklamkampanjer och partiets roll i rikspolitiken.

CG6214 Falcon kvinnor män män män springaning skor skor vit,Art Heathrow, 106 AC2 kvinnor, bspringaaa (Memphis bspringaaa 1026), 38 EU,

Adidas original Forest Grove gympaskor för kvinnor lila,

Nationalistiskt och social­konservativt riksdagsparti, bildat 1988. SD grundades av veteraner inom svensk nazism och fascism och har lyckats göra sig till den svenska radikalnationalismens breda, pragmatiska alternativ.

Läs mer

Aj272 calpierre bspringaaaa skor mocka kvinnostövlar EU 36,eu 39,

Kallar polisens brev och telefonsamtal för "psykiska trakasserier".

På onsdagen besökte den italienska inrikesministern Matteo Salvini Polen för att träffa regeringspartiet.

Analys

Förhandlingarna borde handla om hur viktig vi tycker att vår demokrati är.

Tidigare ledare för högerextrema All-polsk ungdom, en systerorganisation till svenska Nordisk ungdom, är ny minister i Polen.

USA:s president Donald Trump har anammat högerextrem retorik och genomfört en politik som tidigare framför allt drivits av de radikala utkanterna.

Brödt mot kvinnor skor 36 EU skor bspringaaa Textile mocka ah900 -b,

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö intervjuas i Aftonbladet Tv.

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica. 

ny With Box män genh65533; Breze 9 Nike Train Speed 4 AMP Ohio State Buckeyes 84102 -603,

2005 Nike kvinnor FRAMSTOL FRAMTIDE FRAMTIDE;65533; S Shox Revolution Storlek 6,

Nazistveteranen frias från åtalet om att vid en demonstration gjort en Hitlerhälsning.

En 40-årig berusad kvinna tog sig in på område för ensamkommande ungdomar och skrek "sieg heil" och rasistiska tillmälen.

Analys

Terroristen bakom dådet i Strasbourg följer en tydlig trend. De flesta jihadister kom inte i och med den så kallade flyktingkrisen. De är uppvuxna och formade i Europa.

Jimmy Lenander (SD) påstår att det pågår ett folkmord på svenskar.

Ur tidskriften Expo

I spåren av extremhögerns framgångar upplever alltfler en ökad vardagsrasism.

Nike Rivah Wmns Sz 8 HI Premium grön läder vattentät Wedge stövlar AA1112 -300,
Scholl Orthahell Evolution Lt. grå Charkole kvinnor Joggers springaners,
ASICS - GEL -Fujispringanegade 2 -W kvinnor Gel -Fuji springanegade 2 springaning skor,

Expo.se
© Stiftelsen Expo, Stockholm
Ansvarig utgivare: Daniel Poohl
Stf ansvarig utgivare: Anders Dalsbro

All information på expo.se skyddas av
lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering.